Cyber Security

Hoe stuurbaar is uw Security?

Cyber Security is allang niet alleen maar een IT-feestje. Techniek is niet langer slechts één onderdeel van een bedrijf, maar zit in de kern geworteld en is daarmee een onlosmakelijk deel van de dagelijkse praktijk geworden. Met deze verstrengeling van IT en business is ook de cyber criminaliteit wereldwijd enorm gegroeid. Met de groei van de georganiseerde cybermisdaad is de kans op risico’s voor uw bedrijf exponentieel toegenomen. Gelukkig is er een goede maatregel te nemen om de kans op risico’s te verkleinen of impact te beperken: Security. Om in staat te zijn Security zo goed mogelijk te organiseren is stuurinformatie nodig. Maar hoe komt u aan deze informatie?

 

Het antwoord is YaWorks. Wij helpen organisaties duidelijkheid te krijgen over de status van hun Security: hoe hangt de vlag er eigenlijk bij? YaWorks geeft inzicht in de digitale veiligheid van uw bedrijfsomgeving en brengt concrete verbeteringen aan, nu en in de toekomst. Dit kunnen we doen doordat onze experts een nieuwe dienst hebben ontwikkeld: het Kompas. Het Kompas verschaft u, aan de hand van een assessment, een dashboard met toelichtend rapport dat de Security van het gehele bedrijf in kaart brengt. Deze dienst werkt allesomvattend en kijkt vanuit verschillende perspectieven naar Security: vanuit techniek, business, processen en fysieke security. Op deze manier krijgt u op een overzichtelijke en heldere manier inzicht in de status van uw Security. De informatie is gericht op verschillende typen stakeholders, zodat iedereen op de hoogte is en op hun eigen manier de informatie kan verwerken en inzetten.

 

Om op de hoogte te kunnen blijven van de voortgang van Security, is het Kompas ontwikkeld als continue dienst. De huidige status wordt naast de bedrijfsambitie gehouden, zodat we telkens zicht op verbetering houden. Die weg naar verbetering wordt vergemakkelijkt door de concrete handvatten die het Kompas biedt. Met deze heldere stuurinformatie kan u de juiste richting voor Security bepalen. De gegevens worden gekwantificeerd weergegeven waarmee vergelijken met eerdere resultaten, uitslagen van andere bedrijven en de eigen branche mogelijk is. Het dashboard geeft aan waar additionele maatregelen het meest nodig zijn en het rapport geeft aan welke specifieke zaken aangepakt moeten worden. Door de inzet van het Kompas wordt duidelijk waar de grootste Security-risico’s zich bevinden. Het Kompas is ontwikkeld om als continue monitor te worden ingezet: door regelmatig vinger aan de pols te houden, komen nieuwe zaken direct aan het licht en worden de groei in en verbetering van de Security inzichtelijk gemaakt. Zo wordt Security een stuurbaar onderdeel binnen het bedrijf, worden risico’s meetbaar verlaagd en kan iedereen rustig slapen.

 

Weten hoe ook u rustig kunt slapen 's nachts?

 

Expertises

Nieuws