Werken bij YaWorks

Ontdek de wereld van YaWorks

Ervaar YaWorks zelf.

Het is makkelijk om te zeggen dat je een leuke werkgever bent. De kunst is juist om het gewoon te zijn. Als je bij ons binnenloopt, voel je het verschil: We willen hard voor elkaar werken en elkaar helpen om het beste uit onszelf te halen. Werken neemt teveel van onze tijd in beslag om het er niet ontzettend naar onze zin te hebben!

  • YaFest - de leukste Q-meeting EVER!

Item 1 of 14

“YaWorks is een professionele club, met nog steeds een bijzonder hoog gehalte aan flexibiliteit en persoonlijke aandacht voor elkaar. Als medewerker geniet je gewoon van alle voordelen en de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Als je dit combineert met de gave opdrachten begrijp je waarom YaWorks zo'n toffe club is. 

David Lunel, Network Consultant 

Collega's aan het woord

Wij vroegen Dave, waar ga jij op AAN?

Wij vroegen Dave, waar ga jij op AAN?

Wij vroegen Dave, waar ga jij op AAN?

Item 1 of 8
Hoe ga jij je ontwikkelen?

Hoe ga jij je ontwikkelen?

Bij YaWorks staat jouw ontwikkeling voorop. We willen dat jij het beste uit jezelf haalt, dus zorgen we daar samen voor. Je kunt alle kanten op, welk pad kies jij?

Wat vinden zij

Daan Grotenhuis is in 2021 bij YaWorks gekomen als Network Automation Specialist


Voor ik bij YaWorks zat was ik al bezig met mijn werkzaamheden zo veel mogelijk te automatiseren. Maar bij YaWorks kreeg ik de mogelijkheid om automation in een netwerkomgeving door te voeren en krijg ik de ruimte om te doen wat ik echt leuk vind. Daarbij is het een hele leuke werkgever. De meeste tijd spendeer je op je opdracht, en dat zit bij mij ook helemaal goed. We hebben een heel leuk team en spreken regelmatig af om bij YaWorks te werken. Dat zijn altijd leuke dagen met elkaar; met het team en de collega’s van YaWorks.

Waar ik energie in m'n werk van krijg is de uitdaging in de techniek, nieuwe dingen leren, voorbij je scope gaan, problemen oplossen, en elkaar hierbij helpen.

Bij YaWorks kom je niet op een plek om een (tijdelijke) vacature op te vullen in een beheerdersrol, maar juist om een complete infrastructuur op de schop te gooien en een mooie robuuste moderne infrastructuur neer te zetten. Als je gedreven bent  in je vak, is dit zeker een mooie plek om te werken.

Hans Driessens werkt vanaf 2016 bij YaWorks als Netwerk Architect
 
Als Netwerk Architect houd ik me bezig met het adviseren van klanten, gericht op IT en governance. Dit gaat niet alleen over de inrichting van processen of optimalisaties binnen organisaties, maar ook over samenwerken en communicatie. 
 
Bij YaWorks werken mensen die vooruit willen, die ideeën hebben, en kennis ontwikkelen en delen. Vooral dat laatste vind ik belangrijk: het is essentieel in de netwerkwereld. Iets van elkaar leren is het leukste dat er is. 
De clusters binnen YaWorks zijn volledig gericht op ontwikkeling. Binnen je eigen kennisgebied krijg je handvatten voor technische groei in de vorm van een ontwikkelplan. Zo kan iedereen zijn eigen pad volgen en het beste uit zichzelf halen.

Kirsten van der Hulst is Manager Delivery en al vanaf 2014 bij de club
 
Ik kende YaWorks al voordat ik er in 2014 aan de slag ging. Ik had een beeld van een jonge, ambitieuze club waar iedereen hard werkt, maar ook veel plezier maakt. Dat bleek te kloppen, ik heb dat de afgelopen jaren wel ervaren. 

Niemand is hetzelfde, en toch voelt iedereen zich vrij om echt zichzelf te zijn. We zijn allemaal ambitieus en de motivatie om de gezamenlijke doelstellingen te behalen is groot, maar evengoed voelt het alsof ik met een vriendengroep aan het werk ben. Je bent vrij om je eigen mening te geven en er is altijd ruimte voor het ontplooien van je eigen ideeën. 

Het werk is afwisselend, hierdoor is geen dag hetzelfde.  Als Manager Delivery probeer ik in samenwerking met alle afdelingen de processen te optimaliseren. Die uitdaging ga ik iedere dag met veel plezier aan.

Mark Raats is vanaf 2017 Wireless Consultant bij YaWorks
 
Als Wireless Consultant werk ik voor verschillende klanten én op verschillende niveaus. Zo werd ik bij een grote zuivelcoöperatie ingezet als operationeel engineer en hield ik mij bezig met lifecycle management. Bij een andere opdracht maak ik deel uit van het projectteam en werk ik op het niveau van design en architectuur. 
 
Daarnaast ben ik ook onderdeel van het YaWorks clusterteam Wireless, dat actief samenwerkt op het gebied van product development en kennisdeling. Belangrijk, want zo kan ik mezelf doorontwikkelen. 
Binnen mijn team kan ik mijn ei kwijt en als ik vertel wat ik graag wil, wordt daar ook echt wat mee gedaan. YaWorks heeft mij geholpen om mij verder te specialiseren in Wireless.
Ik ben bijvoorbeeld als eerste van Nederland CWNE-gecertificeerd. Daar ben ik best trots op!
Uiteindelijk is het doel om architect te worden en om mij verder te specialiseren in wireless security. Dankzij YaWorks lukt dat!

Maarten Vervoorn begon in 2011 als Netwerk Specialist en is inmiddels CTO bij YaWorks

Mijn persoonlijke missie is om meer aandacht binnen organisaties te vragen voor digitale infrastructuur en de digital backbone van Nederland een broodnodige innovatieve upgrade te geven.  
Ik ben bij YaWorks begonnen als lead consultant, en inmiddels ondersteun ik als CTO van YaWorks onze klanten bij hun IT-transformatie naar een nieuwe toekomstbestendige digitale backbone. Veel organisaties kampen met een enorme technische schuld en er is weinig tot geen aandacht voor binnen het bestuur van organisaties. Dit baart mij grote zorgen, zeker gezien de afhankelijkheid die we er allemaal van hebben.

Als klein kind - en nu als groot kind- is technische innovatie mijn passie. Ik hou ervan iets te creëren met technologie en te zien dat het waarde oplevert. Ik heb bijvoorbeeld een beetje een uit de hand gelopen hobby waarbij ik mijn huis volledig heb geautomatiseerd, een soort huis van de toekomst.
Bij YaWorks heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken en heb ik alle ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Ook vind ik het super leuk om mijn team bij te staan in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit is echt een goede plek om door te groeien. Met de juiste drive, energie en ambities kun je je bij YaWorks ontwikkelen tot de top van de Nederlandse consultants!

John Bos is onze HR Manager en vanf 2017 in deze rol gegroeid

In de zomer van 2017 ben ik bij YaWorks begonnen als Field Manager. Cliché misschien, maar het voelde vanaf dag één als een warm bad. Hier heeft iedereen dezelfde mindset: we willen hard werken, en plezier in het werk en vertrouwen in elkaar zijn hierbij onmisbaar. Doordat we elkaar vertrouwen, handelen we altijd met de beste intenties en weten we samen de klus te klaren. 
 
Inmiddels ben ik doorgegroeid naar HR Manager. Ik ben ik in de eerste plaats verantwoordelijk voor het HR-beleid binnen YaWorks en daarnaast stuur ik Field Management aan en zorg ik voor de begeleiding en coaching van onze consultants. Wij zijn hun eerste aanspreekpunt. Wederzijds vertrouwen is hierbij essentieel. Je bespreekt namelijk niet alleen de stand van zaken van een opdracht, maar je hebt het ook over thuis. Wij ondersteunen de collega’s op allerlei vlakken en zorgen dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en het naar hun zin hebben.

Gelukkig blijft er ook genoeg ruimte voor mijn eigen ontwikkeling, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik word uitgedaagd door mijn collega’s en heb de vrijheid om projecten op te pakken die mij interesseren. Zo leer ik mezelf beter kennen en kom ik alleen maar verder.

Martijn Hartering

Martijn Hartering is Manager Shared Services en al vanaf 2012 bij de club
 
Ik heb de leukste baan van Nederland! YaWorks is een frisse, snelgroeiende en eerlijke organisatie met getalenteerde mensen die het ‘YaWorks DNA’ hebben. We werken open en transparant. De consultants in het veld, de Field Managers, de Accountmanagers en het hoofdkantoor hebben korte lijnen met elkaar. Door de goede sfeer voelt het als één grote familie. Ik heb zoveel lol in wat ik doe, een dag uitzitten komt dan ook niet voor.
 
De alsmaar groter wordende backoffice draagt bij aan de algehele groei van YaWorks. Continu stellen we onszelf nieuwe doelen, zoals het professionaliseren van de administratie en het optimaliseren van het onboardingproces van nieuwe YaWorkers. YaWorks wordt steeds zichtbaarder en daar ben ik trots op. 

Jan Strydom werkt vanaf 2022 als Solution Architect bij YaWorks 

Ik kom uit Zuid-Afrika en in 2022 ben ik samen met mijn vrouw in Nederland aangekomen. Het was een grote stap, maar ik keek er naar uit om bij YaWorks aan de slag te gaan vanwege de goede reputatie die YaWorks de afgelopen 15 jaar heeft opgebouwd en ook de mogelijkheden om verder te groeien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Het beste aan werken bij YaWorks zijn voor mij de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, en de gelegenheid om aan zinvolle projecten te werken. Het geeft me een goed gevoel te weten dat ik kan bijdragen aan iets dat groter is dan ikzelf, en dat ik mijn vaardigheden en kennis effectief kan inzetten. Ik ben trots op mijn werk wanneer ik een positieve impact heb gemaakt en alles binnen de afgesproken tijdlijnen naar wens van de klant heb opgeleverd. 

Voor de toekomst heb ik een combinatie van persoonlijke en professionele factoren voor mezelf bepaald en, met wat hulp van YaWorks, wil ik uiteindelijk een veelzijdige en ervaren professional zijn in mijn vakgebied

Tomas ten Dam, is Network Consultant bij YaWorks sinds 2012

Toen ik voor het eerst bij YaWorks binnenliep, herinner ik me dat vanaf het allereerste gesprek de sfeer gelijk heel ontspannen was, alsof ik gewoon met een groep vrienden aan het praten was. Het kennisniveau in het team is ook heel hoog, wat mijn werk extra interessant maakt. Ondanks mijn eigen ervaring waardeer ik het enorm dat er bij YaWorks collega's zijn die me aanmoedigen en inspireren om mijn professionele vaardigheden te verbeteren.
 
Op dit moment maak ik deel uit van het IT-transformatieteam, waar we samenwerken om vooruitgang te boeken voor onszelf, maar ook voor de klant. Persoonlijke ontwikkeling staat voor mij centraal, en de afgelopen jaren heeft YaWorks me hierin echt ondersteund. Naast het volgen van een hbo-studie ben ik momenteel hard aan het werk om mijn doel te bereiken om Transformation Lead te worden, en het vooruitzicht om binnenkort als teamleider bij een klant aan de slag te gaan, geeft me veel energie.
 
Onze ervaringen bij YaWorks zijn gekenmerkt door voortdurende groei en ontwikkeling, maar het gevoel van een hechte gemeenschap is altijd behouden gebleven. Vanaf het moment dat ik begon, was het alsof we gewoon een groep goede vrienden waren, en dat is nog steeds zo.

Item 1 of 9

Sollicitatieproces

Wat kan je eigenlijk verwachten na je sollicitatie?

Om je een indruk te geven van YaWorks en de procedure vertelt Kirsten je meer in de video. Van de eerste kennismaking, een eventueel assessment, tot aan een voorproefje van de sfeer op ons kantoor.

Wie weet zien we je snel!

What's going on?

Ontdek de wereld van YaWorks

Neem contact met ons op!

Pim van Moorsel

Recruiter

recruitment@yaworks.nl +31 (0) 6 57 52 56 78