Blog

apr. 2022

Hyperautomation vraagt goede Orchestration

Bedrijven die Network Automation efficiënt doorvoeren, kunnen processen versnellen en veel meer tijd- en kosteneffectief werken. Dat leidt tot een enorm concurrentievoordeel. Maar slecht uitgevoerd, zo stelt Gartner, werkt deze automatisering juist averechts. In het artikel 10 Automation mistakes to avoid stelt Gartner dat het leidt tot lagere klanttevredenheid, morrende werknemers en falende processen.

Zeker nu Hyper(automation) een vlucht neemt is overzicht over - en inzicht in - het automatiseringsproces essentieel. Volgens Gartner heeft 40% van de organisaties gelijktijdig 4 of meer hyperautomatiserings-initiatieven lopen. Sommige organisaties zelfs 15 projecten tegelijkertijd. 

Om dit soort (grote) projecten echt succesvol te maken is de inzet van Orchestration onmisbaar. Het vormt samen met Automation en Standardization een 1-2-3’tje als opmaat naar AIOps (de inzet van artificial intelligence om IT-processen te versimpelen). Bedrijven die dit goed opzetten, voorkomen de gemaakte fouten die Gartner noemt en kunnen maximaal profiteren van alle voordelen van Automation.

Duidelijke keuzes

Orchestration helpt bij het maken van duidelijke keuzes en het stapsgewijs doorvoeren van Automation. Door een juiste toepassing van Orchestration sluit alles naadloos op elkaar aan en zijn processen optimaal afgestemd en gestroomlijnd. Dat leidt ook tot een minimum aan repetitieve taken. Hiermee bereik je een schaalbaar en flexibel netwerk dat pieken in gebruik opvangt en waarop snelle aanpassingen mogelijk zijn.  

Bij de start van een project is het ook raadzaam om eerst te bekijken of de capaciteit van bestaande middelen al maximaal wordt gebruikt. Vervolgens kan het IT-team bepalen welke processen en tijdrovende taken het meest profiteren van Automation en welke processen met de beschikbare tools het snelst geautomatiseerd kunnen worden. Het is en blijft immers maatwerk.

Kortom, met de juiste inzet van Automation en Orchestration ben je verzekerd van een moderne manier om infrastructuur te managen. Zonder daarbij de huidige werkstijl te veranderen brengt het een ijzersterk concurrentievoordeel. Indien adequaat toegepast, zorgen Automation en Orchestration voor versnelling, efficiency en innovatie. Daardoor komt er meer tijd en middelen vrij voor IT die waarde toevoegt.

Meer weten? Neem contact met ons op of lees meer over onze expertise.

Deel op