De Digital Backbone

Maakt of kraakt het jouw organisatie?

Onze maatschappij is afhankelijk van technologie.

Toch vergeten we in onze vernieuwingsdrang massaal het fundament waarvan onze technologie afhankelijk is. Hoe is het mogelijk dat iets wat zó cruciaal is, zo weinig aandacht krijgt? 

Wat als de vanzelfsprekendheid van digitale infrastructuur ineens zo vanzelfsprekend niet meer is? Weten we dan wel wat ons te wachten staat, of hebben we eigenlijk geen idee? Bedrijven slepen al jaren hun digitale fundament als een molensteen met zich mee: hoeveel innovatiekracht zouden zij winnen uit een digitale infrastructuur die staat als een huis?

Deze vragen zijn cruciaal voor onze (digitale) toekomst en zijn daarom hét uitgangspunt van de inhoud op deze pagina. 

YaWorks - Keeping our Digital Society ON

Audiostory

00:00

Ondenkbaar dat de stekker uit de cloud gaat?

IT moet gewoon doen wat het moet doen en zo lang het werkt is het goed. We vertrouwen er bijna blind op dat de wereld gewoon door blijft draaien. Hoe precies? Dat vragen we niet meer. Maar wat als een klein detail ineens de wereld op zijn kop zet? Wie kan dan nog de black-box van IT ontrafelen?  

In dit audioverhaal ontdekken we een duistere kant van de afhankelijkheid van IT. En dat begint met donkere wolken in de Cloud. Luister mee en hoor de Nederlandse samenleving in één dag compleet ontsporen. 

Meer dan slechts een verhaal

Bekijk hier de artikelen

In samenwerking met NRC.

Industry Insight

4 minuten

Tech zet de wereld van finance op z’n kop

De digital backbone van de financiële wereld verdient aandacht tot aan de boardroom

In de financiële wereld is kennis van techniek nu al minstens zoveel waard als kennis van geld. Hoe blijven banken relevant in dit digitale tijdperk? En hoe houden ze het tempo van vernieuwing bij terwijl ze stevig worden afgeremd door toenemende wet- en regelgevingsdruk? Het NRC vroeg deskundigen of er tussen de digital natives nog ruimte is voor krijtstreeppakken.

Visie op IT

4 minuten

Waarom digitale infrastructuur een randvoorwaarde voor succes is

En waarom dat maar lastig uit te leggen is

Te veel bedrijven bouwen nieuwe toepassingen op oude infrastructuur. In hun vernieuwingsdrang vergeten ze het fundament mee te renoveren, terwijl daar juist enorme kansen liggen. In dit NRC artikel: de praktische én economische noodzaak van een moderne digitale infrastructuur.

Wij zijn trots om te werken voor:

Item 1 of 27

De artikelen op een rij

Onze customer cases