Visie en toonaangevende expertise. 100% onafhankelijk.

YaWorks staat voor de combinatie tussen visie, marktoverzicht en diepgaande kennis van digitale infrastructuur. We brengen die werelden samen door niet de techniek, maar de functionaliteit centraal te stellen.

Cloud

YaWorks omarmt de mindset van Cloud en de gigantische belofte en versnelling die het voor de business oplevert, en wat toekomstige value add services zoals AI kunnen bieden. Om daar echt de vruchten van te plukken, zonder nóg een kostbare geïsoleerde omgeving aan het IT-landschap toe te voegen, zijn strategie, architectuur en governance van levensbelang. YaWorks staat met één been in on-premise infrastructuur, en één been in de nieuwe wereld – waardoor we die werelden gecontroleerd samenbrengen.

Networking

Met het vervagen van organisatiegrenzen, ziet het netwerk van morgen er drastisch anders uit. Nieuwe technologieën, zoals Software Defined oplossingen (SDx, SDN, NFV, SD-WAN) en automation tooling, maken het netwerk veel flexibeler en passender bij de wereld van vandaag. Wij begeleiden de transformatie van traditionele netwerken naar wendbare, veilige en (kosten)efficiënte levensaders zodat snel op de continu veranderende businessbehoeften ingespeeld kan blijven worden.

Datacenter

Ontwikkelingen gaan razendsnel: moderne apps drijven verwachtingen omtrent user-experience continu op, en organisaties willen sneller en vaker functionaliteiten releasen om aan de verwachtingen te blijven voldoen. Datacenters staan daarom voor de uitdaging infrastructuur te leveren die dit mogelijk maakt en bovendien energie zuinig is. YaWorks helpt klanten in dat tempo mee te kunnen door slim te moderniseren, te beveiligen en te automatiseren.

Automation & Orchestration

De betrouwbaarheid, snelheid en wendbaarheid van IT zijn steeds meer een randvoorwaarde voor het succes van organisaties. De kosten, de duur en het risico van beheer en changes binnen IT is drastisch terug te brengen door automation en – in het verlengde daarvan – orchestration. YaWorks helpt klanten de beheersbaarheid te verbeteren en de zogenaamde “x of change” (kosten, risico’s, time to market) drastisch te verlagen door infrastructuurcomponenten (Cloud, Netwerk, Datacenter) te automatiseren en steeds meer centraal aan te sturen (orchestration).

Security & Identity

YaWorks bouwt al ruim 15 jaar mee aan de digitale veiligheid van organisaties. Dat doen we onder andere met advies over en implementatie van cybersecuritystrategie (security by design) en Identity Access Management (IAM). Beide elementen zijn cruciaal om flexibiliteit en security zoveel mogelijk met elkaar te blijven verenigen. Zo helpen we in segmentatie, detectie en beveiliging van infrastructuur om klanten te beschermen én om klanten te helpen toegang tot verschillende applicaties – waar dan ook ter wereld – beheersbaar en gebruiksvriendelijk te houden.

Architectuur

Juist in een digitale wereld waar verandering de enige constante is, is pragmatische architectuur cruciaal om snel en wendbaar te blijven zónder de controle te verliezen. YaWorks architecten brengen complexiteit terug, creëren overzicht en helpen het juiste draagvlak te genereren voor veranderingen. Onze doelstelling is om uw IT perfect af te stemmen op uw business én op de mogelijkheden die technologie ons brengt, of nog gaat brengen. Doordat we beschikken over diep inhoudelijke expertise, ontwikkelen we architectuur die zowel in de techniek als in de organisatie daadwerkelijk haalbaar en uitvoerbaar is.

  • Security Architectuur
  • Digitale Infrastructuur Architectuur
  • Cloud/Hybrid Architectuur
  • Netwerk Architectuur

Governance

Een gezonde balans tussen mens, proces en technologie, is een randvoorwaarde voor iedere succesvolle IT-organisatie. Te vaak wordt vanuit technologie naar oplossingen gezocht, terwijl de oorzaak bij onvoldoende of niet passende governance ligt. IT is immers méér dan technologie. Door onze ervaringen in talloze IT-organisaties, zien we wat wel, en wat niet werkt. Praktisch en gestoeld op ervaring uit eerste hand, adviseren we onze klanten in organisatie (proces & team design) en besluitvorming in en rondom IT en helpen we u om aan wettelijke verplichtingen (zoals de AVG) en standaarden (zoals Cobit, ITIL en ISO) te voldoen.

  • Target Operating Model
  • Security Governance
  • Cloud Governance

Wij werken onder andere met:

  • Aerohive Networks
  • Arbor Networks
Item 1 of 51

Expert Insights

IT-Infra projecten succesvol afronden?

Ontdek meer over YaWorks