Identity Access Management (IAM) cruciaal voor de veilige digital enterprise!

Identity Access Management (IAM) is een essentieel onderdeel van de moderne organisatie. Onze gebruikers zijn overal en onze applicaties moeten overal ter wereld toegankelijk zijn. Tegelijkertijd zijn gebruikers van IT ook niet meer alleen medewerkers, maar zijn net zo makkelijk ketenpartners, klanten of toeleveranciers. Toegang tot onze applicaties – en het goed managen van die toegang – is daarom onlosmakelijk verbonden met de veiligheid én de algehele productiviteit van digitale organisaties.

Eenvoudig gebruikersrechten monitoren, onderhouden en aanpassen gedurende de gehele gebruikers acces-lifecycle; dat is de essentie van succesvol IAM. Daarnaast moet u aantoonbaar kunnen voldoen aan wet- en regelgeving rondom privacy en security, denk bijvoorbeeld aan AVG. Met een consequente en geautomatiseerde IAM-aanpak krijgt u weer controle over alle vormen van gebruikerstoegang. De return is overduidelijk: u verlaagd het risico op ongeautoriseerde toegang, terwijl u trage onboardingsprocessen van weken naar dagen reduceert – en met succes de controle heeft over toegankelijkheid van data in uw ecosysteem. En dat alles tegen lagere operationele kosten. 

60% van de gevallen van ongeautoriseerde toegang gebeurt met gestolen gegevens of door reeds bekende fouten in de software - IBM X-Force Threat Intelligence Index

YaWorks is expert op het gebied van IAM.

YaWorks levert u de kennis en implementatie ervaring om van uw IAM project een succes te maken.

  • Hoe maakt u uw netwerk op een veilige manier toegankelijk voor klanten, partners, leveranciers, contractors en uw eigen personeel?
  • In hoeverre is uw data beschermd om te voldoen aan de wettelijke AVG/GDPR voorschriften?
  • Hoe beheert u het in-, door- en uitstroomproces van (tijdelijke) medewerkers en externen en specifieert u gebruikersrechten tot verschillende systemen en applicaties?
  • Hoe beschermt u uw gebruikers tegen digitale aanvallen?
  • Hoe zorgt u voor optimaal gebruiksgemak en een robuuste beveiliging voor de bescherming van privégegevens?
  • Hoe implementeert u Indentity Governance en Administration optimaal?
  • Hoe koppelt u verschillende IAM technologieën?
  • Hoe regelt u met SSO de koppeling tussen verschillende applicaties en uw bedrijfsnetwerk?
  • Hoe zorgt u voor consistente, toekomstbestendige en schaalbare IAM oplossingen met centraal management van alle gebruikers? 

Wij zijn trots om te werken voor:

Item 1 of 27