Cases

May 2024

Samenwerken op basis van oprecht wederzijds vertrouwen

Interview met Marcel Klein - CTO bij Ayvens (voorheen LeasePlan)

Ayvens, voorheen bekend als LeasePlan, is na de fusie met ALD de grootste leasemaatschappij ter wereld en al 4,5 jaar klant bij YaWorks. YaWorks heeft hen begeleid van strategie tot uitvoering en het opzetten van operations, zodat ze zelfstandig konden opereren. CTO Marcel Klein vertelt:

"Toen ik 3 jaar geleden bij LeasePlan begon was het YaWorks team al voor ons aan de slag, en het voelde gelijk goed. Het is best bijzonder, maar soms weet je direct: dit is een match.
Alle medewerkers van YaWorks zijn van hoge kwaliteit en passen heel goed bij onze teams. Het zijn Key-people die belangrijke sleutelposities in onze organisatie bekleden. Dat doe je alleen maar als je elkaar 100% vertrouwt. Ze zijn echt onderdeel van het bedrijf. Maar ze zitten niet in de wedstrijd om zichzelf onmisbaar te maken, ze helpen ons juist om het straks zelf te doen; They teach you how to fish. 


En dat hebben ze ook gedaan. Dat onderscheidt hen van andere partijen. Het is een oprechte samenwerking, gebaseerd op vertrouwen en niet te vergeten fun! Daarbij doen ze wat ze beloven en kunnen we rekenen op grote specialistische kennis en kunde. Eén ding weet ik zeker: zonder YaWorks zouden we niet zijn gekomen waar we vandaag de dag staan.

Ik spreek ook liever van een partnerschap dan van een samenwerking. De laatste drie jaar hebben we samen drie grote programma's uitgerold, een indrukwekkende prestatie en ook nog eens heel leerzaam; daar plukken we nog steeds de vruchten van. Onlangs hebben we een update gedaan van onze netwerkomgeving. Voorheen zouden we daar met drie man drie dagen mee bezig zijn geweest en nu deed één persoon dat in een paar uurtjes. Dat is ook zo mooi aan YaWorks: ze nemen ons mee in het proces. We weten nu zelf ook veel beter hoe we zaken kunnen ontwikkelen en uitrollen. Kortom, ze geven wat je als bedrijf nodig hebt. Ik hoop dat YaWorks ook in de toekomst die kracht blijft behouden!”                                                                                                                                                   

Dave Philipsen, Account Executive YaWorks:
"Zo'n 4,5 jaar geleden klopte LeasePlan bij YaWorks aan. Na een grondige analyse hebben we ze geholpen met het opstellen van de nieuwe strategie om hun license-to-operate veilig te stellen en voor te bereiden op de digitale toekomst. Dit hebben we vertaald naar een digital backbone architectuur, waarna we verschillende transformatie programma’s hebben opgezet om dit te realiseren. Ik ken weinig klanten waarbij het vertrouwen van beide kanten zo groot is. Het resultaat is dat we veel met elkaar hebben bereikt en samen mooie successen hebben gevierd!

Jan Poelen, Accountmanager YaWorks:
Ongeveer een jaar ben ik nu betrokken bij het LeasePlan account. Nog steeds ervaar ik de chemie tussen onze YaWorkers en de LeasePlanners. Dit blijft een unieke situatie. In het begin was het gewoon lastig te onderscheiden wie van YaWorks en wie van LeasePlan was. Dit geeft aan hoe YaWorks zich weet te identificeren met de opdrachtgever. Het blijft bijzonder wat we allemaal samen hebben gedaan.

Deel op