Werken bij

Jul 2024

Van ‘nooit meer’ naar 12,5 jaar succes: Eric’s reis bij YaWorks

Toen het 12,5 jaar geleden tijd werd voor iets nieuws, had Eric nooit gedacht dat zijn carrière hem naar YaWorks zou leiden. “Nooit meer in de detachering” had hij met zichzelf afgesproken. Maar een ontmoeting met Rob Wennekes, oprichter van YaWorks, veranderde alles. “Rob’s enthousiasme over YaWorks wekte mijn nieuwsgierigheid. De afspraken die ik toen mondeling met Rob maakte, worden tot op de dag van vandaag nageleefd.”

Ondanks een slechte ervaring met detachering, ook al was dat lang geleden, ging Eric tóch het gesprek aan met Rob Wennekes. “Al snel bleek dat we bij hetzelfde bedrijf hadden gewerkt en dezelfde mensen kenden, dat schepte gelijk een band. Vanaf het begin heeft hij een onvergetelijke indruk op me achtergelaten.”

Met zijn charme en veelbelovende verhaal over YaWorks wist hij Eric uiteindelijk te overtuigen om bij YaWorks aan de slag te gaan. “We maakten mondeling wat afspraken, die vandaag de dag nog steeds worden nagekomen. Ook al is Rob er helaas niet meer.”

Onvergetelijke eerste indruk

Eric herinnert zich de eerste dag bij YaWorks nog goed: “Het voelde als een jong, energiek clubje. De sfeer was heel ongedwongen en relaxed. Natuurlijk moest er gewerkt worden, maar er was veel flexibiliteit. Die informele sfeer is me altijd bijgebleven.”

De YaWorks kern

In de jaren daarna is YaWorks enorm gegroeid en professioneler geworden. “Vroeger was alles kleiner en ad-hoc, wat zijn eigen charme had. Nu moet alles meer vastgelegd en geregeld worden, wat begrijpelijk is gezien de groei. Ondanks de veranderingen is de kern van YaWorks hetzelfde gebleven: ongedwongen, toegankelijk en direct. Iedereen is aanspreekbaar en eerlijkheid staat voorop. De vele sociale activiteiten versterken het saamhorigheidsgevoel en zorgen voor een hecht team.”                                                                                                                                 

Bij YaWorks gaat het niet alleen om het werk, maar om de mensen die het werk doen

                                                                                                                                                                     

“Mijn fieldmanager checkt altijd in of ik het nog naar mijn zin heb en genoeg uitdaging heb. Zodra dit niet meer het geval is, gaan ze direct op zoek naar iets dat beter bij me past. Dat is heel erg YaWorks: ze gaan tot het uiterste voor je en zetten jou boven alles. Bij YaWorks gaat het niet alleen om het werk, maar om de mensen die het werk doen.”

Een leerzame reis

“In de afgelopen jaren heb ik aan veel verschillende opdrachten gewerkt, van financiële dienstverleningen tot verzekeraars en serviceproviders. Zo heb ik een kijkje in veel diverse keukens gehad, wat ontzettend leerzaam is. Ook zie je zo dat het op veel plekken niet zo goed geregeld is wat betreft de digitale infrastructuur. Ik heb af en toe echt met mijn oren staan klapperen van verbazing. Het is mooi dat wij, als YaWorks, op heel veel plekken écht het verschil kunnen maken.”

Natuurlijk waren de afgelopen jaren niet altijd rozengeur en maneschijn. “Ik heb wel eens te maken gehad met grote storingen die een uitdaging vormden. Toen ben ik dag en nacht bezig geweest om dit op te lossen. Wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd is om altijd jezelf te blijven en niet te modderen als je iets niet weet. Op tijd aan de bel trekken is belangrijker dan achteraf problemen oplossen.”

Blijven ontwikkelen en groeien

“Bij YaWorks is ontwikkeling altijd gestimuleerd. Door de jaren heen heb ik verschillende certificaten behaald en ben ik twee keer naar Cisco Live geweest, in Berlijn en Las Vegas. Ik heb ruim 10 dagen in Las Vegas gespendeerd en dat is natuurlijk niet alleen maar werken. Heel gaaf dat ik deze kans heb gekregen, dit is nog steeds een van mijn mooiste ervaringen.”

Eric krijgt, zelfs na 12,5 jaar, nog energie van zijn werk bij YaWorks. “De leuke en goede opdrachten bij mooie klanten, de fijne collega’s en de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen maken YaWorks bijzonder.”                                                                                                                                    

Het draait om de balans tussen werk en plezier: dat heeft YaWorks altijd goed begrepen

                                                                                                                                                                          Keep ON going

“Voor de toekomst zie ik mezelf nog een paar jaar bij Deutsche Glasfaser werken. Ik wil graag een beetje de techniek uit en meer richting een teamleider rol gaan.
De afgelopen jaren heb ik geweldige herinneringen gemaakt bij YaWorks: van ski tripjes tot reizen naar Rome, Dubrovnik en Valencia. Uiteindelijk draait het om de balans tussen werk en plezier, en dát heeft YaWorks altijd goed begrepen.”

Deel op