Werken bij

Aug 2023

Wat je van ver haalt is lekker - Dave Philipsen over 12,5 jaar bij YaWorks

Al 12,5 jaar (ver)siert Dave Philipsen, met zijn grote glimlach en zijn vlotte babbel, YaWorks. In het begin moest hij nog zijn ID-kaart meenemen naar een YaWorks feestje... In de jaren erna is hij, mede dankzij het vertrouwen dat Bart en Rob hem hebben gegeven, enorm gegroeid. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak: “We zijn samen volwassen geworden.”

Dave begon in 2011 bij het callcenter van YaWorks in Nijmegen, een vriend van hem werkte daar al. "Ik belde precies op het goede moment, ze hadden mensen nodig. Als je terugkijkt zijn er een aantal cruciale momenten in je leven, die bepalend zijn voor waar je vandaag de dag staat. Achteraf gezien is dit telefoontje zo’n cruciaal moment geweest in dat van mij." 

"Ik had me goed voorbereid en kwam strak in pak binnen. Nou, dat was echt niet nodig. Het kantoor zat boven een schadebedrijf en iedereen zat er lekker in casual kleding."

Het YaWorks-gevoel
Het eerste YaWorks-feest dat Dave meemaakte was het ‘3-jarig bestaan. Hij werkte er net een jaar en was nog nooit in Amsterdam geweest. "Dat feest was supergezellig en ik wist niet wat me overkwam: opgehaald worden in een soort koets, eten en drinken in overvloed. Ik moest toen serieus nog mijn ID laten zien om een biertje te halen, terwijl ik al 23 was."  

Dave en zijn Nijmeegse collega’s wilden gaan, omdat ze de laatste trein moesten halen. "Rob en Bart riepen heel verbaasd: Naar huis? Hoezo naar huis, je kan toch nog blijven? Rob schoof toen geld in mijn colbertje om nog met de taxi naar huis te kunnen komen." Dat zijn mooie herinneringen.  

Al vanaf het begin kon Dave het goed vinden met alle collega's en kon en mocht hij helemaal zichzelf zijn. Voor Dave is dit typerend voor de sfeer bij YaWorks. "Ik ben wel eens bang geweest dat hier verandering in zou komen, naar mate we groter werden." Toch is het DNA onveranderd gebleven, ondanks de groei van het bedrijf. "Het is de basis waarop Bart en Rob de club hebben opgebouwd. Ondanks de groei hebben we toch de persoonlijke touch weten te behouden. Ook dankzij de mensen die er werken, want iedereen ademt dat DNA echt uit."                                                                              

YaWorks heeft altijd in mij geloofd, nog voordat ik dit zelf deed

                                                                                                                                                                  Naar de grote stad
In zijn oude Opel Corsa kwam Dave in 2012 naar Amsterdam om door te groeien als accountmanager. "Dat ding moest ik vier keer starten ’s ochtends voordat hij überhaupt ging rijden." Voor hem was Amsterdam toen nog heel ver weg en spannend. Dit was wel even wennen. "Ik was nog vrij jong en durfde me ook niet echt te laten zien daar." 

Dave herinnert zich zijn eerste klantafspraak nog goed: "Ik daar naartoe, neem 1 slok van mijn koffie en ik knoei helemaal over mijn witte blouse heen. Ik probeerde het te verbloemen door een groot schrijfblok strategisch neer te zetten. Maar hij had het natuurlijk al lang gezien." 

"Aan het einde van het jaar was ik op vakantie, Bart en Rob belden dat twee intakes niet goed waren gegaan. Ze hingen op en ik baalde enorm. Ineens werd ik via FaceTime teruggebeld en zaten ze daar met zijn allen te juichen, want beide kandidaten gingen starten. Ik had deze nodig om uiteindelijk mijn target te kunnen halen, en dat werd dan ook echt gevierd." 

Mooie momenten
"Hoe ik het al zo lang volhoud? YaWorks heeft altijd in mij geloofd, nog voordat ik dat zelf deed."

"Mede dankzij het geloof en vertrouwen dat mij hier altijd is gegeven ben ik uitgegroeid tot de persoon die ik nu ben. In de afgelopen 12,5 jaar ben ik een totaal ander mens geworden. Bij YaWorks ben ik volwassen geworden. Niet alleen ik, zij natuurlijk ook: we zijn met elkaar volwassen geworden."                                                                                                                                                                                         

Samen hebben we besloten om niet los te laten

                                                                                                                                                                   Als je het aan Dave vraagt is YaWorks nu sterker dan ooit. Dit komt door alle mooie successen, maar ook deels door de gedeelde pijn. "Het overlijden van Rob in 2018 is voor mij een absoluut dieptepunt geweest. Tegelijkertijd hebben we besloten om samen niet los te laten." Dave zag iedereen zijn best doen om elkaar door deze tijd heen te slepen. "Dit heeft ons denk ik sterker gemaakt."

"Drie maanden na het overlijden van Rob vierden we ons 10-jarig bestaan in Rome. De speech die Bart daar gaf was zó inspirerend en verbindend. Hij stond daar heel kwetsbaar, maar tegelijkertijd ontzettend sterk. Ik kijk hierop terug als één van de meest bijzondere momenten in mijn leven."

 "Ik ben ontzettend blij en trots dat ik deel mag uitmaken van deze club. Dat komt door de absolute hoogtepunten, maar ook de dieptepunten die we met elkaar hebben gekend. Wat onderscheid YaWorks? Als het moeilijk wordt, zetten we allemaal onze schouders eronder en gaan we samen tot het uiterste om er het beste van te maken." 

Deel op