Werken bij

Aug 2023

YaFest smaakt naar meer

Serious fun. Dat was het zeker ook op 30 juni tijdens het YaFest bij De Utrechtse Stadsvrijheid. Lekker weer, een perfecte mix van YaWorkers, freelancers, alumni en potentials, heerlijk eten, muziek, complete Mindf*cks van illusionist Victor Mids en vooral heel veel innovatiON, appreciatiON en celebratiON.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Het relaxte stadsstrand van DUS (De Utrechtse Stadvrijheid) leende zich 30 juni uitstekend om in een paradestijl setting bij elkaar te komen voor het allereerste YaFest in de historie van 15 jaar Yaworks. Want vijftien jaar YaWorks, dat moet natuurlijk uitbundig worden gevierd.

                                                                                Aan het begin van de dag was de locatie al open om op een informele manier samen te komen en samen te werken. Aan het eind van de middag was alleen het eerste onderdeel nog serious business: met de Q-meeting voor YaWorkers , en een inspiratiesessie voor externen. Maar daarna was het vooral fun! Onder begeleiding van vrolijk gekleurde steltenlopers, een circusdirecteur compleet met bouwvakkersdecolleté en dames met megafoon werden de genodigden begeleid naar het festivalterrein.

Na het betreden van de tent verwelkomde Bart Deuss potentiële medewerkers en oud collega’s eerst driedimensionaal in een Holobox en nam hij ze mee naar hoe het bedrijf ooit is ontstaan. Bart: “Ik heb YaWorks zien evolueren naar de partij die onze digitale samenleving áánhoudt.” En hij vertelt dat hij wel kan uitleggen wat het YaWorks-gevoel nou precies is, maar dat je het eigenlijk vooral moet ervaren. Dus daar gaan we, op naar het feest.

‘Mindf*cker der mindf*ckers’
Na een hapje en drankje is het tijd voor de sessie waar iedereen het al over heeft. Bart heet, deze keer in levenden lijve, iedereen vanaf het podium welkom, waarbij de laatkomers nog even met naam en toenaam worden genoemd. “Welkom Saïd!” Als hij laat weten blij te zijn om ‘oude gezichten’ te zien, stijgt er gelach op uit het publiek. Ook de opmerking: “Holy shit, het is net een echt bedrijf”, valt goed. Bart legt uit dat YaFest niet alleen is geboren vanwege het vijftienjarig bestaan, maar ook omdat het momentum ontzettend in het voordeel van YaWorks valt. “Een jubileumfeest gaat ook over de toekomst. We hebben vijftien jaar de tijd gehad om te experimenteren, en uit te vinden waar we iedere dag ons bed voor uitkomen: onze digitale samenleving aanhouden.”

Om deze boodschap kracht bij te zetten stelt hij ‘mindf*cker der mindf*ckers’ illusionist Victor Mids voor, bekend van het populaire TV- programma waarin hij bekende en onbekende Nederlanders onder hun neus onverklaarbare illusies voorschotelt. Victor, die opgeleid is tot arts, gebruikt de kennis die hij heeft opgedaan om via je brein je zintuigen voor de gek te houden. Hij laat dit aan de hand van een paar eenvoudige experimenten zien. Met open mond en af en toe kreten als ‘hoe dan’ kijkt het publiek de hele show ademloos toe. Zeker als tot slot twee collega’s het podium op worden gevraagd voor een bizarre illusie, die een paar slimmeriken achteraf alsnog uitgevogeld hebben.                                                                                                                                                                                                                        

Tot in de late uurtjes          

Dan is het tijd voor CelebratiON! Er wordt gesmuld van vlees en vis van de smoker en de durfals nemen naast hun drankje ook een Jägershotje van de rijdende Neutenbar. Aan de Do it yourself-cocktailbar kun je je Pornstar Martini naar eigen smaak samenstellen en wie zin heeft in wat vitaminen perst al schietend met een luchtdrukapparaat verse sinaasappelen voor een verfrissend sapje. Wie liever een portie ‘InnovatiON’ tot zich wil nemen, kan in de Holobox terecht en wie vooral wil weten wat de toekomst in petto heeft, neemt plaats bij het Theater van de waarheid.

De feestelijke avond wordt opgeluisterd met muziek en tussen de geanimeerde gesprekken door, kan je nog even los op de jeu-de-boules baan, ONdersteboven worden gekeerd in een piepkleine Canta, een foto maken in een pashokje of bingoën in de Mobiele Bingo uit Rotjeknor met foute prijzen.

DJ Brian is bereid gevonden om achter de draaitafel te kruipen en sluit met ‘MC Dave’ de avond met een knallende eindsprint in YaWorks-stijl af.
Zo komt er een ONvermijdelijk einde aan een ONvergetelijke dag.

YaWorks is ON!

And this is just the beginning…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Deel op