Werken bij YaWorks

Ontdek de wereld van YaWorks

Ervaar YaWorks zelf.

Het is makkelijk om te zeggen dat je een leuke werkgever bent. De kunst is juist om het gewoon te zijn. Als je bij ons binnenloopt, voel je het verschil: We willen hard voor elkaar werken en elkaar helpen om het beste uit onszelf te halen. Werken neemt teveel van onze tijd in beslag om het er niet ontzettend naar onze zin te hebben!

  • YaCamper reveal

Item 1 of 10

“YaWorks is een professionele club, met nog steeds een bijzonder hoog gehalte aan flexibiliteit en persoonlijke aandacht voor elkaar. Als medewerker geniet je gewoon van alle voordelen en de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Als je dit combineert met de gave opdrachten begrijp je waarom YaWorks zo'n toffe club is. 

Vincent Nieuwenburg, Cloud Consultant 

Collega's aan het woord

Naam: Bart de Bruijn

Functie: Netwerk Engineer

Bij YaWorks sinds: 2015

“Tot nu toe heb ik bij YaWorks alleen maar opdrachten gehad waar ik met mijn kennis en ervaring in kon stappen, maar waar tegelijkertijd veel ruimte was voor ontwikkeling. Ook - of juist - in het gebied waarvan ik eerder dacht al veel ervaring te hebben. Ik bijt me graag vast in die uitdaging en ga zelf op zoek naar de juiste informatie. Je doet veel kennis op als je zonder angst iets nieuws uitprobeert. Je kennis blijven ontwikkelen is ook noodzakelijk, want we werken in een sector die zichzelf continu vernieuwt.

YaWorks is een club met leuke en slimme mensen. Voor mij zijn de collega’s één van de belangrijkste voorwaarden om voor een bedrijf te willen werken. Bij YaWorks zit dat gewoon goed.”

Naam: Kirsten van der Hulst

Functie: Sourcing Manager

Bij YaWorks sinds: 2014

"Ik kende YaWorks al voordat ik er in 2014 aan de slag ging. Ik had een beeld van een jonge, ambitieuze club waar iedereen hard werkt, maar ook veel plezier maakt. Dat bleek te kloppen, ik heb dat de afgelopen jaren wel ervaren.

Niemand is hetzelfde, en toch voelt iedereen zich vrij om echt zichzelf te zijn. We zijn allemaal ambitieus en de motivatie om de gezamenlijke doelstellingen te behalen groot, maar evengoed voelt het alsof ik met een vriendengroep aan het werk ben. Je bent vrij om je eigen mening te geven en er is altijd ruimte voor het ontplooien van je eigen ideeën.

Het werk is afwisselend, hierdoor is geen dag hetzelfde.  Als Sourcing Manager probeer ik in samenwerking met alle afdelingen de processen te optimaliseren. Die uitdaging ga ik iedere dag met veel plezier aan.”

Naam: Hans Driessens

Functie: Netwerk Architect

Bij YaWorks sinds: 2016

"Als Netwerk Architect houd ik me bezig met het adviseren van klanten, gericht op IT en governance. Dit gaat niet alleen over de inrichting van processen of optimalisaties binnen organisaties, maar ook over samenwerken en communicatie.

Bij YaWorks werken mensen die vooruit willen, die ideeën hebben, en kennis ontwikkelen en delen. Vooral dat laatste vind ik belangrijk: het is essentieel in de netwerkwereld. Iets van elkaar leren is het leukste dat er is.

De rol van Cluster Manager is me op het lijf geschreven. Cluster Management binnen YaWorks is volledig gericht op ontwikkeling. Binnen je eigen kennisgebied krijg je handvatten voor technische groei in de vorm van een ontwikkelplan. Zo kan iedereen zijn eigen pad volgen en het beste uit zichzelf halen.”

Naam: John Bos

Functie: Field Manager

Bij YaWorks sinds: 2017

"Ik werk sinds de zomer van 2017 als Field Manager bij YaWorks. Cliché misschien, maar het voelde vanaf dag één als een warm bad. Hier heeft iedereen dezelfde mindset: we willen hard werken, en plezier in het werk en vertrouwen in elkaar zijn onmisbaar. Doordat we elkaar vertrouwen, handelen we altijd met de beste intenties en weten we samen de klus te klaren.

Als Field Manager ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding en coaching van onze consultants. Wij zijn hun eerste aanspreekpunt. Wederzijds vertrouwen is hierbij essentieel. Je bespreekt namelijk niet alleen de stand van zaken van een opdracht, maar je hebt het ook over thuis. Als Field Manager ben je er voor medewerkers. Je zorgt dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en het naar hun zin hebben.

Gelukkig is er ook genoeg ruimte voor mijn eigen ontwikkeling, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik word uitgedaagd door mijn collega’s en heb de vrijheid om projecten op te pakken die mij interesseren. Zo leer ik mezelf beter kennen en kom ik alleen maar verder.”

Naam: Marit Keetman

Functie: Field Manager

Bij YaWorks sinds: 2018

“YaWorks is een bedrijf waar het om de persoon gaat. Het is een organisatie waar hard gewerkt wordt en evenveel ruimte is voor plezier. Ik kende YaWorks vanuit mijn vorige werkgever en ik had gelijk een goed gevoel toen ik binnen kwam.

Als Field Manager ga ik regelmatig bij de consultants en specialisten langs en bespreken we de opdracht, en de persoonlijke ontwikkelplannen. Via YaWorks heb ik pas een coaching cursus afgerond en dit geeft mij extra handvatten in de gesprekken die ik voer. Tijdens de cursus heb ik ook mezelf beter leren kennen en heb ik meer inzicht in hoe ik zelf met bepaalde situaties omga.

De collega’s maken dat ik echt iedere dag met plezier aan het werk ga, voor mij zit het onderscheid van YaWorks dan ook in de betrokkenheid die we bij elkaar voelen. Daarnaast is mijn werk ontzettend veelzijdig, waar ik erg gelukkig mee ben.
Met mijn team werken we samen om de strategische doelen van YaWorks te realiseren en vanuit de jaarplannen ontstaan mooie projecten waarin ik mij verder kan ontwikkelen. Er is een goede onderlinge sfeer en dat is zo belangrijk om lekker te kunnen werken!”

Naam: Bart Smeding

Functie: Network (Automation) Consultant

Bij YaWorks sinds: 2014

Werken aan uitdagende projecten waarbij ik mooie dingen kan realiseren, dat is voor mij belangrijk. 
In mijn huidige network automation opdracht vind ik alles wat ik zoek en werk ik met de nieuwste technieken. Bij lastige uitdagingen zoek ik eerst zelf de oplossing en ik kan terugvallen op het hele team natuurlijk, daar leer ik heel veel van. Tegelijkertijd ontwikkel ik ook mijn soft skills. Want het management moet achter het project staan en helpen om de mindset van de medewerkers te veranderen. Dat is vaak de grootste uitdaging. 

Het is fijn om ook met collega’s van gedachten te wisselen, juist nu je in deze tijd iedereen minder ziet. Naast het werk worden er regelmatig sociale activiteiten georganiseerd en zelfs in de coronatijd worden er toch nog leuke dingen gedaan. Ondanks dat ik individueel werk, heb ik zo toch het gevoel dat ik bij een team hoor.
YaWorks heeft een leuke, energieke club mensen, en alles is bespreekbaar. Ik voel me thuis en de meeste mensen werken hier ook al jaren, dat zegt in feite al genoeg…

Naam: Lydell Hofstede

Functie: Netwerk Consultant

Bij YaWorks sinds: 2016

“Vanaf mijn eerste werkdag voel ik me thuis bij YaWorks. Dit komt door de informele cultuur en korte communicatielijnen. Er heerst een platte hiërarchie en je kan gemakkelijk met iedereen binnen het bedrijf schakelen.

Het hele jaar door zijn er technische kennissessies met collega’s en externe sprekers. Ook worden sociale events georganiseerd: varen met de YaBoot, de verjaardag van YaWorks en gaan we jaarlijks skiën. Dit zorgt voor een goede band tussen collega’s, die elkaar niet vaak zien omdat we bij verschillende opdrachtgevers werkzaam zijn.

Als Netwerk Consultant werk ik aan grote infrastructuurprojecten en verbouwingstrajecten. We bouwen nieuwe netwerken en zorgen dat medewerkers altijd verbonden zijn.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik ruimte voor professionele ontwikkeling. De innovaties volgen elkaar in rap tempo op en wij willen hierin vooroplopen. Daarom volg ik continu opleidingen en cursussen die essentieel zijn voor de toekomst. Zo zijn we vandaag al bezig met de kennis van morgen.”

Naam: Maarten Vervoorn

Functie: Lead Consultant

Bij YaWorks sinds: 2011

“Als Lead Consultant werk ik aan onderzoekstrajecten waarbij de toekomst van het netwerk van de klant wordt onderzocht. Dit zijn intensieve trajecten. We kijken naar de digitale strategie, toekomstvisie en specifieke doelstellingen. Vervolgens schrijven we een uitgebreid adviesrapport over hoe de klant het netwerk de komende jaren het beste kan inrichten. Die kennis deel ik ook graag met anderen.

Het initiatief om kennissessies te organiseren komt vanuit alle hoeken. Het is duidelijk dat de betrokkenheid bij YaWorks groot is: de opkomst is altijd hoog en dat is goed om te zien. Consultants komen niet alleen om kennis op te doen, maar ook elkaar weer te zien.

Daarom is dit echt een goede plek om door te groeien. Met de juiste drive, energie en ambities kun je je bij YaWorks ontwikkelen tot de top van de Nederlandse consultants!”

Naam: Martijn Hartering

Functie: Manager Shared Services

Bij YaWorks sinds: 2012

“Ik heb de leukste baan van Nederland! YaWorks is een frisse, snelgroeiende en eerlijke organisatie met getalenteerde mensen die het ‘YaWorks DNA’ hebben. We werken open en transparant. De consultants in het veld, de Field Managers, de Accountmanagers en het hoofdkantoor hebben korte lijnen met elkaar. Door de goede sfeer voelt het als één grote familie. Ik heb zoveel lol in wat ik doe, een dag uitzitten komt dan ook niet voor.

De alsmaar groter wordende backoffice draagt bij aan de algehele groei van YaWorks. Continu stellen we onszelf nieuwe doelen, zoals het professionaliseren van de administratie en het optimaliseren van het onboardingproces van nieuwe YaWorkers. YaWorks wordt steeds zichtbaarder en daar ben ik trots op.”

Naam: Mark Raats

Functie: Wireless Consultant

Bij YaWorks sinds: 2017

“Als Wireless Consultant werk ik voor verschillende klanten én op verschillende niveaus. Zo werd ik bij een grote zuivelcoöperatie ingezet als operationeel engineer en hield ik mij bezig met lifecycle management. Bij een andere opdracht maak ik deel uit van het projectteam en werk ik op het niveau van design en architectuur.

Daarnaast ben ik ook onderdeel van het YaWorks clusterteam Wireless, dat actief samenwerkt op het gebied van product development en kennisdeling. Belangrijk, want zo kan ik mezelf doorontwikkelen.
Binnen mijn team kan ik mijn ei kwijt en als ik vertel wat ik graag wil, wordt daar ook echt wat mee gedaan. YaWorks heeft mij geholpen om mij verder te specialiseren in Wireless.

Ik ben bijvoorbeeld als één van eersten in Nederland CWNE-gecertificeerd. Daar ben ik best trots op! Uiteindelijk is het doel om architect te worden en om mij verder te specialiseren in wireless security. Dankzij YaWorks lukt dat!”

Naam: Fred van der Lip

Functie: Technical Network Architect

Bij YaWorks sinds: 2020

Bij YaWorks kennen we elkaar bij de voornaam en dat spreekt mij heel erg aan. Er is oprecht aandacht voor elkaar en voor je persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn er veel verschillende opdrachten, je kan overal terecht komen, ik hou van die afwisseling.

In mijn huidige opdracht zoek ik ook de samenwerking op en lever ik input rond topics als architectuur en automation. Mijn ervaring en interesse ligt bij architectuur, network automation en virtualisatie, dus daar zie ik mezelf wel verder in groeien en ook kennis delen.

Klanten kiezen voor YaWorks omdat wij een stuk professionaliteit mee brengen. Er zitten geen lichte jongens bij YaWorks, maar echte specialisten. Ik vind het mijn taak als architect om bij het management de behoeftes af te stemmen en goed te luisteren om zo de dienstverlening op de klant af te kunnen stemmen. 
Bij elke nieuwe opdracht is het een uitdaging om je alles zo snel mogelijk eigen te maken zodat je snel waarde kan leveren. Ik ben trots als we iets hebben neergezet en achterlaten waar anderen op voort kunnen bouwen en waar het bedrijf in de toekomst mee verder kan. Samen bereik je dat.

Naam: Dave Diependaal

Functie: Security Consultant

Bij YaWorks sinds: 2013

Vanuit YaWorks ben ik als Security Consultant ingezet bij de klant en hier ben ik nu teamlead. De uitdaging in mijn werk zit niet alleen op technisch vlak maar ook op het gebied van soft skills. Je moet mensen met je mee zien te krijgen en vertrouwen winnen, daarvoor moet je jezelf eerst bewijzen.

Daarnaast ben ik clustermanager voor Security. Voor ons cluster organiseren we kennissessies, geven we consultants advies over opleidingen en helpen we ze met de volgende stap in hun carrière. Ik zorg zelf ook dat ik belangrijke certificeringen blijf halen. Dit zie ik als een bevestiging van mijn kennis en zo maak ik de volgende stap naar Security Architect.

YaWorks is een open organisatie en de saamhorigheid binnen de club vind ik echt uniek. Er wordt geluisterd naar de consultants en er wordt echt wat gedaan met de input die wij leveren.  Ook wordt er actief gewerkt aan kennisdeling en we hebben regelmatig leuke social events. Als ik op kantoor kom voelt het altijd een beetje als thuiskomen.

Naam: Vincent Nieuwenburg

Functie: Cloud Consultant

Bij YaWorks sinds: 2019

YaWorks was voor mij al jaren een gevestigde naam in de IT-consultancy. In YaWorks vond ik een club die technologie ademt, met ruimte voor ontwikkeling en waar ik zelf mijn eigen kansen kan creëren. 

Als Cloud Consultant en clustermanager adviseer ik een deel van mijn tijd klanten over de kansen die Cloud biedt, en een ander deel ben ik bezig met de trends en ontwikkelingen, het organiseren van kennissessies en sparren met collega's. Ik geniet van die afwisseling. De komende jaren gaan we onze Cloud propositie nog verder uitbouwen. Omdat wij één van de weinige onafhankelijke partijen zijn met kennis van Cloud en van de traditionele datacenters ben ik ervan overtuigd dat dit gaat resulteren in een paar gave klussen. 

YaWorks is een platte organisatie. Iedereen kent elkaar en weet elkaar te vinden. We zijn professioneel en hebben een hoog gehalte aan flexibiliteit. Als medewerker geniet je gewoon van de voordelen en de talloze mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Als je dit combineert met de gave opdrachten begrijp je waarom YaWorks zo'n toffe club is. 

Item 1 of 13
Hoe ga jij je ontwikkelen?

Hoe ga jij je ontwikkelen?

Bij YaWorks staat jouw ontwikkeling voorop. We willen dat jij het beste uit jezelf haalt, dus zorgen we daar samen voor. Je kunt alle kanten op, welk pad kies jij?

Werken bij YaWorks

Sollicitatieproces

Eerste contact met YaWorks
Via de website, social media of een collega heb je over YaWorks gehoord en je maakt telefonisch kennis met ons.
Eerste gesprek
Op ons kantoor in Amsterdam maak je al kennis met de eerste YaWorkers en praat je verder met onze recruiter.
Technisch assessment
Hierna nodigen we je uit voor een technisch assessment met een van onze Lead Consultants en brengen we samen je technische kennis in kaart.
Welkom bij YaWorks!
Wederzijdse klik? Assessment goed gegaan? Welkom bij YaWorks!

Ontdek de wereld van YaWorks

Neem contact met ons op!

Kirsten van der Hulst

Kirsten van der Hulst

Manager Delivery

recruitment@yaworks.nl +31 (0) 6 30 32 46 67